VALTTERI BOTTAS ODOTTAA UUTISIA FORMULAURANSA JATKOSTA ENSI VIIKOLLA

Eerikki Lyytikäinen

Nähdäänkö Valtteri Bottas, 34, vielä ensi kaudella F1-sarjassa vai ei? Siinä on moottoriurheiluväelle pähkinä purtavaksi.

Kuljettajaspekulaatiot ensi kauden tallipaikoista ovat käyneet kuumana jo pitkään. Täyttä varmistusta asialle ei saatu perjantai-iltapäivänä Lahdessa, missä nastolalainen osallistuu gravel-pyöräilyn FNLD GRVL -tapahtumaan.

Bottas etsii yhä tallipaikkaa tulevalle kaudelle. Häntä ei tuntunut stressaavan nykyinen tilanne.

- Ei stressaa. Toki sitä aina välillä miettii, kun asiat eivät ole vielä varmoja. Mutta ei tämä ole minulle uusi tilanne. Koska joihinkin asioihin ei pysty itse vaikuttamaan, niin turha niitä on silloin liikaa murehtia, Bottas sanoi.

Nyt on joka tapauksessa selvää, että uutisia on luvassa pian.

- Kuva siitä, mitä tulee tapahtumaan, alkaa pikkuhiljaa selkiytyä. Uskon, että ensi viikolla minulla on jo jotain tietoa. Mielenkiintoista on, tuleeko omaan osoitteeseeni muutosta vai ei.

Bottaksen mukaan erään kuskin valinnalla on iso merkitys koko palapelissä.

- Kyllä se aika paljon riippuu siitä, mitä Carlos Sainz tekee. Hänen päätöksensä jälkeen siirtyy aika monta palikkaa kuljettajaruletissa. Monet tiimitkin odottavat Sainzin ratkaisua, Bottas kuittasi.

"Ehkä on, ehkä ei"

Sauber-kuski ei avannut sitä, onko hänellä jo mahdollisesti pöydällä sopimustarjous allekirjoitusta vaille valmiina?

- Sopimusasioistani en voi tarkemmin sanoa. Ehkä on, ehkä ei, Bottas naurahti.

Sauberin ja Bottaksen alkukausi on ollut hyvin kivikkoinen. Sauber on talleista ainoa, jolla ei ole toistaiseksi ainuttakaan MM-pistettä.

- Ei tästä helpolla nousta, mutta turha pyyhettäkään on kehään heittää. Uskon yhä parempaan loppukauteen.

Formulakausi jatkuu juhannusviikonloppuna Espanjassa. Tämän viikon Bottas on nautiskellut olostaan kotona Nastolassa. Pyöräilykilometrejä on tullut mukavasti.

- Meillä on Lahdessa huikeat maastot gravel-pyöräilyyn. Sanoisin jopa niin, että meidän kisareittimme on yksi maailman parhaista paikoista soratiepyöräilyyn. Hiekkateiden määrä, laatu, maisemat ja profiilit ovat huippuluokkaa.

2024-06-14T15:48:54Z dg43tfdfdgfd