TOTO WOLFFILTA MEHEVä PALJASTUS - F1-KONKARI TYRMäSI MERCEDEKSEN TARJOUKSEN

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff teki Lewis Hamiltonin voitonhuuman myötä mehevän paljastuksen Silverstonessa. Wolff vahvistaa, että he yrittivät tosiaankin hankkia toisen konkarin, eli Fernando Alonson, 42, Ferrarille tämän kauden lähtevän Hamiltonin, 39, tilalle.

Alonso käytti kehäkettuna tilanteen surutta edukseen sopimusneuvotteluissa, sillä hän tiesi Aston Martinin omistavan sijoittajaryppään nokkamiehen, kanadalaismiljardööri Lawrence Strollin haluavan pitää hänet riveissään.

Stroll avasi lisää rahanyörejään ja teki Alonsolle tarjouksen, josta hän ei voinut kieltäytyä. Alonso jatkaa Astonilla kauden 2026 loppuun.

- Alonso hylkäsi meidät. Hän ei ollut kiinnostunut ajamaan meillä. Loppujen lopuksi Aston Martin tarjosi hänelle pitkäaikaista sopimusta, Wolff kertoo espanjalaislehti Mundo Deportivolle.

Mercedes oli tarjonnut Alonsolle vain kauden 2025 kattavaa sopimusta suunnitelmanaan nostaa huippulupaus Kimi Antonelli, 17, sen jälkeen parrasvaloihin.

Hamiltonin tieltä väistymään joutuva Ferrarin Carlos Sainz teki myöhemmin saman päätöksen kuin Alonso. Sainzia ei kiinnostanut tarjolla ollut yhden vuoden mittainen sopimus. Hän haluaa pitemmän diilin.

Tämä merkinnee lopulta sitä, että Antonelli nostetaan jo ensi kaudella George Russellin rinnalle Mercedeksellä. Antonellin kausi F2-sarjassa ei ole tosin sujunut odotetulla tavalla.

- On selvää, että paine kasvaa. Mutta kuten Kimin isä on sanonut, mestari täytyy heittää kylmään veteen ja hänen pitää osata uida, Wolff muotoilee.

Lue myös: Valtteri Bottaksen pomolta synkkä tilitys

2024-07-08T07:45:43Z dg43tfdfdgfd