TENNIKSEN KäRKIMIES JäI PUOLIVäLIERIIN WIMBLEDONISSA – NAISTEN TURNAUKSEN YLLäTTäJä TAIPUI LOPULTA

AFP

Tenniksen grand slam -turnaus Wimbledonin miesten kaksinpelin ykkössijoitetun ja maailmanlistan kärkipelaajan Jannik Sinnerin taival turnauksessa tyssäsi puolivälieriin. Venäläinen viitossijoitettu Daniil Medvedev eteni välieriin voittamalla italialaisen Sinnerin erin 3-2.

Medvedev voitti lähes nelituntisen ottelun ratkaisseen viidennen erän 6-3 ottaen erän ainoan syötönmurron. Medvedev oli hävinnyt viisi edellistä ottelua Sinneriä vastaan, mukaan lukien tammikuussa pelatun Australian avointen loppuottelun.

- Tiesin, että tästä tulee kova ottelu, Jannikia ei voita helposti. Eräässä vaiheessa hän ei näyttänyt voivan kovin hyvin, mutta olo näytti kohenevan ja olen tyytyväinen, että itse pystyin pitämään (vireen) korkealla tasolla, Medvedev sanaili viitaten Sinnerin lääkintätaukoon kolmannessa erässä.

Naisten kaksinpelin yllättäjä Lulu Sun kohtasi voittajansa, kun Kroatian Donna Vekic päätti turnaukseen karsinnoista tiensä raivanneen uusiseelantilaisen tuhkimotarinan puolivälierässä. Vekic voitti 5-7, 6-4, 6-1.

"Olen todella iloinen"

Maailmanlistalla 37. sijalla olevalle Vekicille välieräpaikka on uran ensimmäinen grand slam -tasolla. Helpolla ei Sun antautunut: hän voitti avauserän yhdellä syötönmurrolla ja kiusasi Vekiciä toisen erän ratkaisuhetkillä murtaen kroatialaisen syötön, kun tämä syötti erävoitosta. Vekic teki peräti viisi kaksoisvirhettä menettäessään tuon syöttönsä, ja tilanne kaventui 4-5:een.

Surkea syöttövuoro kuitenkin jäi taakse hetimmiten, sillä Vekic mursi Sunin syötön ja vei erän 6-4. Ratkaisevassa kolmannessa erässä Vekic oli sitten ylivoimainen maailmanlistalla sijalla 123 olevaa Sunia vastaan.

- Ei tätä oikein vielä tajuakaan. Mutta olen todella iloinen, Vekic totesi.

Vekic on kärsinyt urallaan loukkaantumisista, ja kuluneena keväänä hän mietti, pitäisikö pitää taukoa huipputenniksestä.

- Minulla ei ollut energiaa eikä motivaatiota harjoitteluun. Tuntui, että vaikka annan kaikkeni tennikselle, en saa tulosta aikaan. Mutta niin hullulta kuin se tuntuukin, tenniksessä asiat voivat kääntyä niin nopeasti.

2024-07-09T15:54:28Z dg43tfdfdgfd