JäTTIYLLäTYS SEIVäSFINAALISSA! WILMA MURRON KISASTA PETTYMYS – ELINA LAMPELALLE UPEA TULOS

Wilma Murron seiväsfinaalista tuli raju pettymys yleisurheilun EM-kisoissa. Elina Lampela oli hienosti finaalissa jaetulla neljännellä sijalla.

Yleisurheilun EM-kisoissa vietetään tänään suomalaisittain oikein superiltaa, kun mitalitoiveitten valossa käynnissä on yksi otollisimmista päivistä.

Mitalitiliä ei vielä kovista odotuksista huolimatta naisten seiväshypyn finaalissa kuitenkaan saatu auki, kun Wilma Murto ja Elina Lampela jäivät kärkikolmikon ulkopuolelle.

Hallitseva Euroopan mestari Murto jäi suureksi yllätykseksi finaalissa kahdeksanneksi, kun korkeus 458 ei kolmella yrityksellä tällä kertaa ylittynyt. Aloituskorkeutensa 443 Murto hoiteli ensimmäisellä, mutta 458 oli tällä kertaa liikaa.

Todella vahvasti jo karsinnassa hypännyt Lampela jatkoi hyvää virettä myös finaalissa ja hyppäsi 458, ollen lopputuloksissa hienosti jaetulla neljännellä sijalla.

Nainen hyppäsi puhtaasti korkeudet 428, 443 sekä 458. Korkeudesta 468, joka on viisi senttiä Lampelan omaa ennätystä korkeampi, ei nainen enää yli mennyt.

– Jos joku olisi talvella sanonut, että olen EM-nelonen niin en olisi uskonut, Lampela hehkutti kisan jälkeen Ylen haastattelussa.

– Vähän kaksijakoiset fiilikset, kun tavallaan mitali oli niin lähellä.

Sveitsin ennätyksen, 478, hypännyt Angelica Moser otti EM-kultaa. Kokenut kreikkalaistähti Aikaterini Stefanidi oli tuloksella 473 toinen ja tämän kauden tilastoykkönen, Iso-Britannian Molly Caudery oli kilpailun kolmas tuloksella 468.

Artikkeli Jättiyllätys seiväsfinaalissa! Wilma Murron kisasta pettymys – Elina Lampelalle upea tulos julkaistiin ensimmäisen kerran sivustolla Penkkiurheilu.com.

2024-06-10T23:45:48Z dg43tfdfdgfd