HS ESITTI TUOMAS SAMMELVUOLLE SUORAN KYSYMYKSEN VENäJäSTä – VASTAUS OLI MELKOINEN

Tuomas Sammelvuo kuuluu maailman parhaimpiin lentopallovalmentajiin. Hän antoi siitä vahvan työnäytteen myös viime kaudella.

Sammelvuo johdatti puolalaisen Zaksan Mestarien liigan voittoon. Joukkue kaatoi finaalissa toisen puolalaisseuran Jastrzębski Węgielin erin 3–2.

Sammelvuolla on myös toinen pesti. Hän työskentelee Kanadan lentopallomaajoukkueen päävalmentajana.

Entinen pelaajasuuruus teki kovaa jälkeä myös Venäjällä. Hän teki vahvaa jälkeä Zenitin peräsimessä ja vei Venäjän olympiahopealle.

Sammelvuo jätti viime vuonna Venäjän. Mies sai kritiikkiä viime vuonna, kun hän ei lähtenyt nopeasti Venäjältä, kun maa käynnisti laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan.

Lopulta Sammelvuo lähti siis itänaapuristamme ja päätyi valmentamaan Puolaan. Helsingin Sanomien haastattelussa on nyt esitetty suora kysymys Sammelvuolle.

– Kun sota aikanaan loppuu, oletko ajatellut, että voisit vielä valmentaa Venäjällä? tiedusteli HS:n toimittaja valmentajalta.

– En ole sitä miettinyt. Ainoa asia, jota olen miettinyt, on se, että toivottavasti maailma rauhoittuu. Nyt keskityn maajoukkueeseen Kanadassa ja Zaksan valmentamiseen Puolassa. Haluan valmentaa, kehittyä ja kasvaa omassa ammatissani ja elää valmentajan arkea. Tästä saan suurimmat kiksit, avasi Sammelvuo ajatteluaan HS:lle.

Tästä Helsingin Sanomien juttu.

Lue myös: Ella Junnila avautui – SE-nainen päätyi rajuun ratkaisuun

2023-06-01T08:59:36Z dg43tfdfdgfd