F1:N SUPERLUPAUKSESTA TULI TODELLA IKäVä VäITE

Red Bullin huippunopeaksi tiedetty reservikuljettaja Liam Lawson, 22, on etsinyt ensi kaudeksi kisakuskin paikkaa muualta. Lawsonilla on ollut tiettävästi jo pitempään tiedossa se, että Red Bull jatkaa sopimusta Sergio Perezin kanssa.

Perezin kahden vuoden jatkosopimus julkistettiin keskiviikkona. Se vetää mattoa F1:n superlupuksena pidetyn Lawsonin alta.

Mediatietojen mukaan Lawson on kysellyt töitä Audiksi muuttuvasta Sauber-tallista ja Williamsilta. Molemmat ovat sulkeneet odotetusti ovet nuorelta uusiseelantilaiselta.

Audilla ja Williamsilla on haussa kokenut kuljettaja. Williamsiin kallellaan oleva Carlos Sainz on molempien tallien ykköskandidaatti.

Lawsonille on uskottu heltiävän ensi kaudeksi paikka Red Bullin kakkostalli RB:stä. Sen osalta on tullut kuitenkin todella ikävä ja huolestuttava väite.

Sky Sports F1:n kommentaattorin David Croftin mukaan kyse olisi taas Red Bullin sisäisestä valtataistelusta, joka saattaa jopa vaarantaa turhautuneen Lawsonin F1-uran.

Tallipäällikkö Christian Horner haluaa sittenkin pitää Daniel Ricciardon RB-tallin riveissä. Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko puolestaan haluaa pistää Ricciardon pihalle ja nostaa Lawsonin hänen tilalleen.

Lawsonin tilanteesta huolimatta F1-sarjassa nähtäneen ensi kaudella ainakin kaksi tulokasta. Oliver Bearman on menossa Haas-talliin ja Alpinen odotetaan nostavan Jack Doohanin kisakuljettajakseen.

Ja sitten on tietenkin vielä se mielenkiintoisin nimi: mihin ratkaisuun Mercedes päätyy Andrea Kimi Antonellin kanssa?

Lue myös: F1-talli Red Bullilla on nyt iso ja outo ongelma

2024-06-06T09:38:36Z dg43tfdfdgfd