VäITTEET VALTTERI BOTTAKSEN F1-TALLISTA OVAT OSOITTAUTUMASSA TODEKSI

Valtteri Bottasta ja Zhou Guanyuta ajattava Sauber on F1-sarjan surkein talli. Ilkeät puheet Sauberista ovat osoittautumassa lopullisesti todeksi Itävallan GP:n jäljiltä.

Monet F1-asiantuntijat ovat väittäneet, että Sauberilla ajeltaisiin tällä kaudella niin sanotusti vain puolivaloilla. Tämä kausi haluttaisiin saada vain nopeasti alta pois siirtymävaiheen aikana. Sauberista tulee Audin tehdastalli vuonna 2026.

Sauberilta nämä väitteet on luonnollisesti kiistelty kerta toisensa jälkeen. Sauberilta on vakuuteltu toistuvasti, että tiimi ja Hinwilin tehtaan henkilökunta paiskivat kovalla motivaatiolla lujasti töitä.

Tulosten perusteella ei siltä näytä, tai sitten kilpuri oli jo syntyessään täysi susi. Toki jonkun on oltava viimeinen, mutta Sauber ei ole ollut näin surkea vuosiin. Sauber on sarjan ainoa talli, jonka pistetili on yhä avaamatta 11 GP-viikonvaihteen jälkeen.

Sauberin perisynti vuosien saatossa on ollut aina se, että se ei ole pysynyt kauden vanhetessa kehitystyön kelkassa mukana. Muut ovat ottaneet suurempia askeleita. Tämä on korostunut entisestään meneillään olevalla kaudella.

Bottas ja Guanyu kurvailivat koko Itävallan GP-viikonvaihteen ajan jumbosijoilla niin aika-ajoissa, sprintissä kuin varsinaisessa kisassakin. Bottas oli sunnuntain kisassa 16:s ja Guanyu 17:s.

- Monet kilpailijamme, varsinkin Haas, saavuttivat pisteitä, eikä se ole meille todellakaan ideaalitilanne MM-sarjassa, Sauber-tallin edustaja Alessandro Alunni Bravi pyörittelee.

Kausi jatkuu ensi viikonvaihteessa Britannian GP:n merkeissä Silverstonessa.

Lue myös: Espanjan valmentaja – ”Olisimme voineet voittaa 8-1”

2024-07-01T06:17:49Z dg43tfdfdgfd