MILJOONAT SIVU SUUN - FERRARI-POMO HEITTI KUSKINSA TYLYSTI BUSSIN ALLE

Ferrari taisteli valmistajien MM-sarjan kakkospaikasta Mercedeksen kanssa, mutta joutui lopulta taipumaan. Tallipäällikkö Fredric Vasseur pisti tilanteen Charles Leclercin piikkiin.

Mercedeksellä oli neljän pisteen etumatka Ferrariin ennen kauden päätöskilpailua. Kilpailun lopussa Leclerc yritti taktikoida Ferrarille parempia asemia lopputuloksia ajatellen, mutta se meni pahasti pieleen.

Leclerc ajoi kisassa toisena, kun Sergio Perez ohitti hänen takanaan George Russellin. Perezin yllä vaani viiden sekunnin aikasakko, joten Leclerc päästi Perezin yllättäen ohitseen ja pysytteli hänen Red Bullinsa peräpuskurissa kiinni ruutulipulle nousten näin aikasakon jälkeen tulosluettelossa toiseksi.

Jos Leclerc olisi pitänyt paikkansa ja Perezin takanaan, samalla meksikolainen olisi voinut kasvattaa eroa Russelliin ja sijoittua Leclercin ja Russellin väliin kolmanneksi. Se olisi riittänyt nostamaan Ferrarin tallien MM-taistossa Mercedeksen ohi.

- Se oli Charlesin moka. Hän olisi voinut olla hieman aggressiivisempi ja yrittää hidastaa Russellia, Vasseur totesi Sky Sportsille kisan jälkeen.

- Toisaalta tallin puolesta on tärkeä päättää kausi positiivisesti. Mielestäni Charlesin kakkossija ja kauden päättäminen näin on hyvä ensiaskel ensi kautta ajatellen, Vasseur jatkoi.

Mercedes saa kakkospaikastaan tiettävästi 10 miljoonaa enemmän palkintorahaa kuin kolmanneksi jäänyt Ferrari.

Lue myös: Sky Sports antoi F1-kuskeille arvosanat kaudesta - Valtteri Bottakselle tylyä kuittailua

Lue myös: F1:n sprinttikisoihin tulossa merkittävä muutos ensi kaudeksi

2023-11-27T12:51:20Z dg43tfdfdgfd