MILJARDööRI TEKI ISON KAAPPAUKSEN FERRARIN F1-TALLISTA

F1-talli Aston Martin on tehnyt kovan kaappauksen Ferrarilta. Aston Martin vahvisti tiistaina pestanneensa Ferrarilla lähes 20 vuotta työskennelleen Enrico Cardilen, 49, tekniseksi johtajakseen.

Maranellon punaisten aerodynamiikkapomona pitkän päivätyön tehnyt Cardile vahvistaa Silverstonesta käsin toimivan Aston Martinin kokenutta teknistä ryhmää. Cardile aloittaa työt Astonilla vuodenvaihteessa.

- Haluan toivottaa Enricon tervetulleeksi Aston Martin Aramcoon, kun pyrimme vahvistamaan teknistä johtoryhmää ennen vuoden 2026 merkittäviä sääntömuutoksia. Olen innoissani, että jatkamme maailmanluokan kykyjen houkuttelemista tiimiimme, Aston Martinin pääpomo, kanadalaismiljardööri Lawrence Stroll toteaa tiedotteessa.

- Enrico jakaa motivaationi menestyä F1:ssä ja hänellä on käytettävissään kaikki resurssit tämän tavoitteen toteuttamiseksi. Yhdessä Andy Cowellin kanssa, joka liittyy konsernijohtajaksi lokakuussa, luomme jo olemassa olevien johtajiemme kanssa mahtavan tiimin, Stroll jatkaa.

Cardile on entuudestaan varsin tuttu mies Aston Martinin tallipäällikkö Mike Krackille.

- Olen iloinen voidessani toivottaa Enricon tervetulleeksi Aston Martin Aramcoon. Enricolla on lähes 20 vuoden kokemus Ferrarilta ja hän tarjoaa uuden näkökulman tekniseen strategiaamme. Tämä on tärkeä nimitys tiimille ja tärkeä seuraava askel matkallamme, kun kuljemme kohti vuoden 2026 uusia sääntöjä.

Aston Martinin kuljettajina jatkavat Fernando Alonso ja Lance Stroll.

Alonson sopimus ulottuu kauden 2026 loppuun. Strollin tuore jatkosopimus on ”monivuotinen”. Se jatkuu käytännössä niin kauan, kuin Lawrence Strollilla riittää kiinnostusta ajattaa poikaansa F1-sarjassa.

Lue myös: Iso päätös Valtteri Bottaksen kannalta - F1-kuski vahvisti käytännössä ensi kauden tallinsa

2024-07-09T10:50:08Z dg43tfdfdgfd