TäSSä OVAT KORISLIIGOJEN VUODEN VALMENTAJAT

Helsinki Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on miesten Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

Laaksolle kyseinen tunnustus on uran toinen. Ensimmäisen kerran hänet valittiin vuoden valmentajaksi 2018, kun hän luotsasi Karhu Basketin seurahistorian ensimmäiseen mestaruuteen.

Päättyneellä kaudella Seagullsin mestaruus oli joukkueelle niin ikään seurahistorian ensimmäinen.

Laakso on valmentanut Korisliigassa kuuden kauden ajan voittoprosentin ollessa kova 75,3 %. Laakson toimiessa päävalmentajana, kausista kolme on päättynyt Suomen mestaruuteen.

Laaksolle päättynyt kausi oli tällä erää viimeinen Seagullsin päävalmentajana. Jatkossa Laakso toimii naisten maajoukkueen valmentajana.

Sapattivuodelta naisten Korisliigaan päävalmentajaksi palannut Haakana valittiin vuoden valmentajaksi, kun hän luotsasi kotkalaisen Peli-Karhut Suomen mestaruuteen ensimmäisellä kaudellaan.

Vuoden valmentaja -valinta on Haakanalle jo uran seitsemäs. Hän on päässyt juhlimaan Suomen mestaruutta kuudesti. Viisi ensimmäistä tuli lappeenrantalaisen Catzin päävalmentajana.

Kaikkiaan Haakana on toiminut naisten Korisliigassa päävalmentajana 12 kauden ajan ja otteluiden voittoprosentti on kova 76,5 %.

Lähde: Koripalloliiton tiedote

Lue myös: Susijengin areenakeikka kerää valtavan yleisön

2023-06-01T07:05:58Z dg43tfdfdgfd