VANCOUVER SENSAATIOMAISEEN VOITTOON – NäMä SUOMALAISET VAPAUTUIVAT MM-KISOIHIN

Vancouver Canucks eteni jatkoon NHL:n pudotuspeleissä kaatamalla Nashville Predatorsin otteluvoitoin 4-2. Viimeinen kiekkotrilleri päättyi viime yönä Vancouverille 1-0.

Kummankin joukkueen maalivahtipeli oli häikäisevällä tasolla. Sekä Nashvillen Juuse Saros että Vancouverin Arturs Silovs keräsivät ottelussa 28 torjuntaa.

Voittomaalia saatiin odottaa aivan viimeisille minuuteille asti. Lopulta Pius Suter rykäisin kiekon lähietäisyydeltä sisään, kun kolmatta erää oli jäljellä enää minuutti ja 39 sekuntia.

Silovs teki ottelussa uuden Vancouverin seuraennätyksen. Hänestä tuli nuorin nollapelin pudotuspeleissä pelannut maalivahti kautta aikain. Silovsilla on ikää 23 vuotta ja 42 päivää.

Nashvillen kauden päättyminen tarkoittaa sitä, että moni suomalainen vapautui ainakin teoriassa maajoukkueen käyttöön. Nashvillessa pelaavat maalivahdit Juuse Saros ja Kevin Lankinen sekä hyökkääjä Juuso Pärssinen. Pärssinen tosin jatkaa vielä todennäköisesti kauttaan AHL-seura Milwaukee Admiralsin riveissä.

2024-05-04T04:33:44Z dg43tfdfdgfd