LIIGALTA JääKYLMä SUIHKU MESTIKSEN SUUNTAAN: SARJA PYSYY SULJETTUNA – K-ESPOOLTA TIUKKA VASTINE

Liiga tiedotti torstaina, ettei se aio ota vastaan uusia lisenssihakemuksia Mestis-seuroilta kaudeksi 2024–25.

Syyksi tiedotteessa mainittiin Liigan lisenssiehtojen määrittelyssä otettava aikalisä. Samalla päätös sulki hallitsevalta Mestis-mestari Kiekko-Espoolta sekä paluun suomalaiseen kiekkoiluun tekevältä Jokereilta ovet paluusta pääsarjatasolle ainakin kahden seuraavan kauden osalta.

Espoossa uutinen otettiin vastaan tyrmistyneenä. K-Espoo kommentoi asiaa välittömästi omalla tiedotteellaan.

”Kiekko-Espoo jatkaa liiganousun valmistelua. Tavoitteena on hakea paikkaa lokakuussa 2023 ja pelata liigakiekkoa Espoossa jo kaudesta 2024–2025 alkaen”. Näin espoolaisseura otsikoi oman vastineensa.

– Olemme käyneet lukuisia hyviä keskusteluja Liigan johdon sekä useiden liigaseurojen kanssa jo kahden vuoden ajan. Uskon, että meidän potentiaalimme ja lisäarvo, jonka toisimme liigaan, on laajasti tunnustettu. Olemme systemaattisesti rakentaneet tätä projektia ja tavoitteenamme on pelata liigakiekkoa Espoossa syksyllä 2024, Kiekko-Espoon puheenjohtaja Ami Rubinstein kommentoi tiedotteessa.

– Tottakai toivomme, että tämä päätös ei ole lopullinen. Haluamme jatkaa rakentavaa dialogia Liigan kanssa, että pääsemme esittämään asiamme vielä tulevan kauden aikana. Espoo kuuluu liigakartalle ja tämä viesti välittyy toivottavasti koko ajan voimakkaampana, Rubinstein jatkaa.

– Suomen toiseksi suurin kaupunki ja yksi maan menestyksekkäimmistä junioriseuroista ansaitsee arvoisensa kruunun. En ole tavannut ketään, joka olisi tästä eri mieltä, Rubinstein muistuttaa lopuksi.

Lue myös: KHL-sopimus julki: Entinen Liiga-tähti siirtyy Venäjälle

2023-06-01T10:36:56Z dg43tfdfdgfd